info@SavaVR.com +381 11 554 8855

Primeri 360/VR video sadžaja predstavljaju delić nastavih tema koje su obuhvaćene ovom inovativnom metodom. Bitno je istaći da se VR nastavne lekcije zapravo sastoje od kombinacije nekoliko nastavnih elemenata (interakcije, razgovora, vežbanja i aktivnosti koje se odvijaju preko Zoom-a, upotrebe ostalih multimedijalnih prezentacija), a ne samo od video-zapisa koji su ovde prikazani. Nastavne teme su prilagođene za ralizčite uzraste i nivoe znanja jezika.

Na ovoj stranici možete pogledati i/ili preuzeti nastavni materijal koji su razvili naši nastavnici srpskog jezika, kulture i tradicije i stručnjaci za obrazovnu tehnologiju.

Više o tehničkim aspektima korišćenja VR lekcija možete pogledati ovde, a detaljnija uputstva dobićete nakon prijave.

Vitez na konju (Lekcija #1)


Saznajte šta je potrebnom srpskom vitezu da bi jahao konja. U ovoj lekciji naučićete iz čega se sastoji oprema za jahanje, odakle potiču lipicaneri, šta konj najviše voli da jede i kako je briga o ovim plemenitim životinjama deo viteškog života.

Preuzmi: VR video | Radni listŽivotinjska farma (Lekcija #2)


Koka, morka, patka, paun, gospodin konj, koze i psi su glavni akteri mini-lekcije o domaćim zivotinjama. Upoznajte se sa njihov životom na farmi kroz živopisne scene iz kokošinjca, štale i tora.

Preuzmi: VR video - Radni listŠetnja Kalemegdanom (Lekcija #3)


Uzivajte u prolećnim čarima Kalemegdanske trvrđave. Popularni Kališ je gotovo dve hiljade godina star. Rimljani su sagradili prve kule i kapije, zatim su srpski, turski i austriski vladari dograđivali zidove, bedeme i kanale. Kališ sada pripada svima nama i jedna je od omiljenih destinacija za šetnju u Beogradu.

Preuzmi: VR video - Radni list